6/23/2010

första semsterveckan har inletts med maginflensa. Min älskade lilla Ingus har var sjuk och närapå ganska dålig. Men han har repat sej lite och nu idag gick det i en del vätska vid skedmatande utan att kräkas. Magen har blivit så känslig att han knappt kan se mat utan att ulka. Har ju självklart inte hänt så mycket denna vecka då. Boris har slagit in sin första spik på minigolf!! vi har ätit glass och softat på balkongen, annars har det mest varit hysteriskt med boris hemma som förväntar sej att viska aktivera oss varje minut. Just nu kör han leken vi åker till stranden mamma/pappa!! han packar alla väskor han ser, lastar hela rummet i soffan, tar pippiboken (kartboken) och kollar vrt vi är och vart vi ska. Man ska pilla lite på knapparna på tangentbordet till datorn för att styra rätt, sen finns det även en restaurang på båten, idag stod det fisk eller pannkaka på menyn! Älskade unge, det är festligt med fantasi. Boris leker nästan bara rolllekar, väldigt sällan med leksaker. Det gillar mamman!!
Har städat en del garderober nu när man suttit isolerad men har tyvärr tusen saker kvar att göra.
Ikväll började jag projekt sänghimmel till ingo. Har har en som jag köpt på ikea med bara nät men jag gillar den inte så jag tog bort det och sydde en egen använde mej bara av ringen, är inte färdig men det är inte mycket kvar. Tyget tog slut så jag kunde inte göra färdigt. ska köpa nått billigt underlakarn på ikea tänkte jag, den är hitills gjord av det så varför bryta mönstret!

6/21/2010

för att jag gillar att prova nya vinklar. Det känns bra förtillfället, men man vet aldrig hur länge.

framför stora hyllan är en stor lekyta med ritvägg. Bakom är skrivbord och lekkök.

sovrum


Lekrum

inget av rummen är färdiga med visar bättre bilder.

6/20/2010

en liten smygtitt...

mina bebisar sover i nya sovrummet, det är inte färdigt men en bit på väg. Jag hoppas inte boris väcker ingo imorgon bitti bara.
Ser lite konstigt ut med gardinen men den är så pga att vi inte har någon persien eller rullgardin i detta rum.
lekrum inte heller färdigt men utan sängar.

En liten smygtitt, mer bilder och detaljer kommer senare.

6/19/2010

kärleken är det största en dag som denna.
älskar er mina fina.

6/18/2010

livet som småbarnsmamma!


Veckan har varit väldigt hektisk och gått overhört snabbt. Den började en dag hos malin med barnen, den var mer än lugn men mycket bra! Det blev pannkaka och bröl i microfoner. Arga utbrott och gungande. Vi gillar er massor. Den dagen avslutades med en underbart god Gulashgryta som mamma gjort yte hos dem. Tisdagen bjöd på en tripp till Sara och Alva ute på landet och vädret var underbart. Ingo var mest hysteriskt övertrött och skulle dra ut allt. Vi lagade diskmaskin och torkade vattenläcka. Blev inte riktigt som vi tänkte det. Alva sov mest och Ingo kladdade korvstroganoff. Efter detta hämtades boris på dagis och jos kom. Vi öppnade paket och lekte. Stekte plättar och åt med glass( Oj, inte enligt dieten) Hon fick lite bråttom tyvärr men snart ses vi igen. Efter detta väntade dagis möte angående inskolning..pust..håller på att somna i fotöljen innan mötet..Får någon konstig känsla på mötet av att sitta stil i en timme vilken inte är så vanligt så jag håller på att svimma, måste gå oc svalka mej lite och vifta på tårna. Detta resulterade i att jag på onsdagen har feber och är sjuk. Så då gör jag nästan ingenting bara tvättar lite förnster och möblerar om lite;)

Torsdag går jag till Malin på förmiddagen och pojkarna leker lite, det är sjukt varmt så en sovande Ingus, blondie och jag promenarear oss och plockar blommor. Hinner hem några sekunder och hänger en tvätt stressar iväg men en yrvaken ingo som jag var tvungen att väcka till dagis. Packar ihop allt som ska hem nu eftersom boris ska vara ledig hela sommaren. Boris vill gå ut före mej så han gör det brukar bara vara på dagisgården och så var det redan lite barn ute och lekte. När jag kommer ut hittar jag inte boris..jag känner hur rädd jag blir men försöker behärska mej och pratar lite med en fröken på¨en annan avdelning om de sett boris, men nej. jag ber de hålla koll och så srpinger jag iväg till parken för att kolla om han kanske gått dit. Han är inte där och ingen har sett han. På vägen tillbaka till dagis håller jag att börja gråta, har någon tagit min lilla unge?
paniken är nära väll på dagis igen, lekar förfullt och helt plötsligt så sitter han där på en gunghäst. Älskade ungen hade bara varit inne i en buske och kissat kom det fram lite senare. Men hjälp vad rädd jag blev.
Dagen forsatte med lek i vattenparken tills jimmy ringer och undrar om vi vill leka och det vill vi. Rusar hem och hämtar badbyxor och sandleksaker och går till våran lekpark. Det blir massa glass, bad och gungande, klockan närmar sej sex och vi har inte börjat med någon mat så marcus åker till max och det bli mys på ballkongen. Avslutar dagen att jag klär om en lampskärm och syr en kudde av spillet.

Idag har ingo bajsat på pottan för första gången!!!

Nu har vi semaster i många veckor och det känns väldigt bra!!

6/15/2010

Linas matkasse

har länge tänkt att jag ska prova något såndant, tror jag ska ta chansen nu när det var erbjudande!

http://www.linasmatkasse.se/

Jag gillar att det är ekologisk, nyttig mat.
någon som provat?

jag har hittat mitt hus!

får gärna köpas till oss om någon rik känner för det.

6/14/2010

Ja, jag är en jojjobantare!
jag ska fan påt igen, suttit och tittat på gamla bider i datorn och dör, jag tjuter vad smal jag var innan ingo kom. Det värsta är att jag ser typ smalare ut förre sommaren än vad jag är nu, det är inte riktigt så men det kändes.
jag har bestämmt mej nu, riktig mat en gång om dagen sen pulver. Träningen SKA göras igen och jag ska bli SNYGG!
Jag börjar imorgon, nu har jag gottat mej så det räcker. Självklart ska jag ha en unnardag högst/v.
Jag behöver ER hjälp, pepp och kommentarer för att få mej att klara det här. Jag kör detta tillochbörja med 2 veckor.

Jag har världens finaste barn.

hade en så skön dag igår. Vid kl 10 så var vi klara med allting istortsett. StorStädat, tvättat, lagat mat mm. Det blev en dag ute för det blev ju superväder. Vi hade alldeles för mycket kläder å oss när vi kom ut så vi fick springa och hämta shorts. Nu är det bara den här veckan kvar sen ska mannen vara pappaledig i en månad. Boris längtar fruktansvärt och har börjat räkna ner nu, är det ista dagen idag? sa han till pappa nyss innan han gick till jobbet!

På shemat idag står Lek och mys med Malin och barnen. Det ska bli väldigt trevligt.

6/13/2010

fynden mina.




uppefrån och ner.
4 st husqvara melamin skålar i orange och grönt. 10 kr styck.
Emmaljunga sulky eller softy tror jag den heter. från 70 talet nån gång, 30 kr.
Matstol från Ikea tror den kan ha årgång runt 70 talet med underbar i gult och blått. 40 kr.
Griffeltavla 20 kr.
Boris har köpt det röda kassaskrinet för 5 kr.
Köpte även ett påslakan i grönt med vita halvmånar på( tvärtom på baksidan) till Ingus för 20Kr.

6/12/2010

Har fyndat nått brutalt i dag med Malin, (bilder kommer senare) blev en loppisrunda och boris med och var lite speedie. Har bla. köpt en gammal Emmaljunga sulky för 30 kr, hajar ni 30 kr!!!!

Har även spenderat lite mer tid med Malin i veckan och den finaste lilla Arvid.

Har idag varit på barnkalas och blivit trött i huvudet. Dålig luft, hundfis, galna barn och mycket kaffebröd gör en mycket trött.

Nu sitter vi och degar, barnen somnade i bilen på väg hem typ 18.00 och dfet är ASSKÖNT med lugn. Baby gjorde god sallad nyss och jag dricker champis-det är gott det!

6/11/2010

nytt rekord.

45 unika besökare idag OMG!!
bloggar om dagen mer imorgon, har enorm magvärk.

6/10/2010

Älskade Ingus och Boo.

dagens outfit!



Min finaste Boo i byxor från Nova star, skor från converse och tröja från Katvig.
Min lilla bebis som har blivit så stor. Tiden går alltid för fort. Älskade Boris!

6/09/2010

trotts att jag ser muppig ut älskar jag denna bild på min fina familj. Foto; Josefin Nicander.
inhandlat mej till kodona idag.


Saker jag minns från dagen.
Träffat fina Linda och ätit fruktsallad. Ingus sa mmmm.
Ingo har lärt sej ett nytt ljud idag, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
FÄRDIG, hörs väldigt högljutt från toan, boris har bajsat. Blev väckt från de döda av det vrålet.
Boris tjuter hela tiden då han inte får/kan som han vill.
Boris fick en stort paket från farmor på posten och han blev överlycklig, namnsdagspressent! Tack snälla fina Gullan!
Ingo tjatar om tårta när boris äter lite rester från gårdagenskalas hos mormor. (nytt ord)
Boris äter upp nästan allt sin mat vid kvällsmaten(väldigt ovanligt på sistone)
Boris somnar vid matbordet vid kvällsmackan men tvingar sin mamma att läsa många sidor i pippi på kurrekurreduttön!
En bra dag helt enkelt!

6/08/2010

så här tycker min unge om att göra, på allt!

Grattis världens bästa mamma på födelsedagen.


han rixat och donat hela dagen med pappa, bror och barnen. Handlat mat, och fixat pressent. Gjort smörgåstårta och städat. Köpt tårta, dukat och införskaffat blomster.Åkt till bvc och hämtat marcus. finaste mamman fyllde ju år så hon fick lite överaskningskalas av oss. Det var mysigt och mams blev mycket glad. hua vad trött jag är. Känner mej helt mör. hämtade boris fina skor idag och ungen blev överlycklig över RÖDA skor!! har postat traderapaket och mina köra vänner det är verkligen lågsäsong på tradera för jag fick ingenting för mina grejer och det var märkeskläder. Hela 113:-, storkovan!
trött=sova. NU!

det blåser lite hos lilla ingus.

idag upptäcktes det att Ingo min fina älskade Ingo har ett blåsljud på hjärtat. varför tycker man alltid att de lyssnar så länge fram och tillbaka, idag var det nått. Inte så högt men nått var det. Jag är inte så nervös men visst tänker man på det. Remiss är skickad. Troligtvis är det bara ett väldigt litet lekage eftersom vi aldrig märkt av nått och de inte hört nått förut. Finungen var annars exemplarisk på alla kurvor i vikt och länge och huvudomfång. Läkaren var mäkta impad över att han var så duktig och tidig. Ibland måste man skryta om sina fina barn.

6/07/2010

bad i parken hemma. iskallt.




Har målat en cirkel med tavelfärg i boos rum, det var verkligen en hit! Båda små fina stod där och måla, ingus mest i sin egen mun men ngra streck blev det allt och boris målad clowner (utalat cloner) Blev att gå ner till stan och försöka sej på att fira sitt lan dlite men vi missade allt med fick oss en ballong. Boris hade gjort ett eget metspö av en glaspinne och en garnsnutt och skulle absolut fiska i strömmen. Problemet var bara att det var ganska kort och inte direkt nån sving i spöt heller så vi fick leta ett tag men sen blev det ganska bra men ingen fisk blev det. Boo var deppig ett tag men vi får fiska på riktigts snart för att lugna det värsta. Undrar hur det ska gå när pojken har daggmask fobi?! Förresten så är han inte någon pojke utan han är en sej (tjej) mamma jag är det, jätte argt!!!! spelar ingen roll vad man säjer för han är minnsan en sej!! Han älskar guld och rött och vill gärna ha en klänning, fina älskade unge.








6/06/2010



den fina barnaskaran, boris 3½, Ingo 1, Ville 2½ och Tess 9 månader.


Underbara heljen startade med en hel fredag i folkparken. Barnen har blivt så stora, när blev ni det? Barnen hade det super i den heta sanden och utan att det var överfullt med barn så försvann våra helt plötsligt titt som tätt. Brännan blev brutal och det ser fortfarande ut som jag har linnet på mej när jag tagit av det.

Tack Linda för en fin dag.