2/25/2011

Underbara ungarna mina!

Vi begav oss idag till panduro för att handla lite pysselsaker för boris födelsedagspengar från farfar. Det började bäll skapligt barnen bråkade och drog i varann som vanligt i hallen och ingus skulle inte lägga ifrån sig en legotidning och det blev lite krig men iväg kom vi. Vi gjorde det vi skulle och boris började bli lite mer vild när vi handla mat men jag andades några gånger och sa till boris på skarpen att han inte fick köra ingo i vagnen i 110 km i timmen på Willys, en unge glodde så dant på mig när jag sa tilll boris så jag hade lust att säga till henne med. Nu till det väsentliga, Vi skull äta mat. Boris börjar redan i kön att vara uppkäftig och låtsas som han inte förstår mig och kan inte bestämma sig vi drar hela ekopaget framåt och glömmer såklart brickor, bestick och glas. Han ställer fram allt åt oss och går i omgångar mot bordet som boris gapar om att vi ska ta, skönt nog är det ganska nära. Hämtar mat och tar av ungarna, ingo sitter som en mupp istolen helt yrvaken, då börjar det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boris illvrålar -Mammma det är varmt!!!!!!!!! Kan du blåsa jag kan inte blåsa, jag kan inte dela jag kan inte blåsa jag kan inte äta.....
jag står i kön igen för att hämta dricka som jag självklart glömmde när man skulle ta den. Jag ser hur dom brevid oss suckar och tittar lite på mig som varför står du där i kön när ungen din vrålar..och då menar jag verkligen vrålar. Jag går ur kön och delar hans mat och blåser lite på maten, det hjälper inte och han fortsätter, det hela håller på i ca en kvart och jag lovar det känns som tre dygn. Ingo målar bordet med lingon och försöker hela tiden peta på mannen brevid oss men sina klibbiga lingon fingrar. Försöker lugna boris några gånger i knät då jag vet att han till slut blir helt hysterisk och inte kan lugna sig men det hjällper inte. Till slut när jag börjar prata om pysslet utan att andas i ca 3 minuter så blir det tyst. Han äter brutalt mycket mat och hostar utan att hålla för munnen och berättar för alla att han har ont i halsen..hm....Boris försöker gräva sig in till hjärna genom näsan och med tydlig stämma säger han -MAMMA jag äter upp mitt snor!!!
jag börjar brutalt skratta inombords då jag igentligen tycker att hela händelsesförloppet är ganska skojig men jag förstår att inte riktigt alla andra gör det..och det är inte riktigt slut än ingo har ätit färdigt och vill självklart iväg och leka och han springer fort..haha...ja...sen tittar han på spårvagnar och fiser brutalt högt i mitt knä...jag hoppas att alla förstår att det var han och jag dör lite av skratt inombords..boris tar slutligen dom rivna morötterna och leker att det är mustach. Självklart tar vi inte bort brickan för det är en omöjlighet med matkassar och ungar, jag känner dom sura blickarna och inser att vi nog aldrig ska gå dit mer. Ibland är livet hårt men rätt så kul, när man har andats lite extra och torkat svetten så inser man att barnen utvecklas av trotts och att man som förälder genom att härda ut och vara bestämmd och låta utbrotten lägga sig känner sig rätt stolt!

2/23/2011

The Brand, The Brandstroms



Bild 1;The Brands jacka från förra säsongen med avtagbart foder, är som en lurvig väst inuti.Nu rea på Babyshop 471:-

Bild 2; The Brands jacka från vårnyheter 2011 utan foder men precis samma jacka nu 799:-
Spännande jämförelse tycker jag, det lönar sig att handla på rea. Oftast handlar det ju bara om att det är en färg som ändras.





2/22/2011

mini rodini

jag älskar desssa underbara barnkläder från mini rodini.
Hela mitt liv har den senaste veckan kretsat kring olika sjukor.Det är vår ständiga efterföljare Ögoninflammationen och så är det maginfluensan och så är det snor och hosta och halsont...jag glömde för en sekund mitt brutala magont.Jag har kännt mig väldigt isolerad inte pratat med en endaste endaste..förutom internet som varit mitt liv typ och mina sötaste barn.
Idag lämnade vi mini på dagis och boritsius och mamma åkte till Maliii Avid och Tilde (Malin Arvid på Ingo språk)Vi tog med oss våra sjukdommar och blandade dom med lite av deras sjukdomar!!Det var så underbart att gå utranför bubblan en stund. Vi åt bullar och hade det aldelless bäst!! Det som ibland kan känns så skönt är att komma hem till någon och se att dom också har diskberg, Nu var det ett väldigt litet berg men ,.Det var ändå ett berg och vi har alltid berg av allt... förlåt malin att jag avslöjar era hemligheter..moahahaha.
Boris vaknade två gånger i natt och skrek mamma jag kan inte se, jag kan inte öppna ögonen...hjälp!!
Dumma ögoninflammation.
Förresten så är Ingusen så bra på att gå på pottan nu så igår hade han bara  blöja när han sov. Förut gick han på pottan när han var naken och kissade på sig om han inte hade blöja men byxor. Nu drar han så galant ner byxorna och kissar, Han säjer alltid ( hemma) till när han kissar i blöjan, han vill inte ha den då.
Stora lilla mini! Han är ju bara 21 månader, min bebis Ingo.

2/17/2011

Tigerkärlek

Mina små tigerungar.
Ingusen fick en (ful) tröja på tropicariet, men han älskar den så klart och det är ju grejen!

Utflykten.

Gårdagen spenderades med familjen Flinta, vi begav oss iväg på en liten utflykt. Vi åkte buss till tropicariet. Det var mysigt att åka buss och ungarnan var lugna och snälla mot varann nästan hela dagen.
Har vabbat hela veckan då Ingo har ögoninflammation och den vill inte alls gemed sig, han sitter här och lutar sig imot mig och myser.
Tror vi ska fortsätta med myset och ev inte göra nått annat idag!

Nu är man glasögonorm då!

foto: Linda Flinta

Igår fick vi äntligen tummen ur, Jag och Linda gick till opikern och fick våran dom.Det var ju som befarat lite defekt syn allt. Vi provade ut brillor och blev väldigt nöjda, festade till det med en burgare efteråt tillochmed!!
Ett litet bildbevis, dom här valde jag och jag är väldigt nöjd. Man ser inte riktigt hur fina dom är på bilden. Dom är helt transperanta i plast( ser ut som det är lite färg på bilden men det är det alltså inte)
Förövrigt ser jag ut som på mitt första skolkort när mamma glömt att vi skulle ta kort och jag har mat i mungipan.

Hoppas jag kan köra bil ordentligt nu!!

2/16/2011



Ibland sjunger min älskade unge för mig och det gör mig så varm i hjärtat.
Den här fina tivolikudden från spira vill gärna flytta hem till mig.

2/15/2011

2/14/2011

en hög av några fina.

Kärlek

Idag är det kärlekensdag, inte för att jag bryr mej speciellt över just den dagen men jag vill bara berätta hur mycket jag tycker om alla mina nära.
Jag har världens finaste familj, mina underbara ungar och min bästaste Otto, vem trodde att jag skulle klara av det- Jag älskar er.
Jag har världens finaste mamma och pappa- jag älskar er.
Jag har världens finaste bröder och svägerska- jag älskar er.
Jag har världens finaste vänner, trodde aldrig jag skulle få så fina vänner någonsin - Jag älskar er.



2/13/2011

jag klippte ingo ikväll efter boris kalas och jag dör lite, jag ångrar mig...jag hoppas det gått över till imorgon...
 

Inhandlat lite nytt till våren. Den översta till boo och den andra till Ingus.

2/07/2011

mina änglar.

dom vackraste som finns.
köpte den här fina idag( ursäkta soppåsen och det sjuk smutsiga spegeln, damm och barnkladd)

2/06/2011

min lilla Indian!

mini me!

jag älskar att du är din egen ala pippivis!

2/01/2011

Boris är hemma från dagis för att få klart sin pencilinkur och är inte alls sjuk så vi har pysseldag, det bästa boris vet!
Dessa snyggingar från Roots fick följa med mig hem igår, Asheta enlig mig själv.

rullgardiner.




fixat lite, boris och jag var på ikea igår och köpte lite nya saker. Bla. rullgardinerna och gardinerna i vardagsrummet och nytt överkast till sovrummet.
En ny skönhet har jag fyndat med som får stå i vardagrummsfönstret, den var nedsatt 500 pix så jag bev lite lyrisk!!
 Min älskade kallar mig nörd ...hm.