5/29/2010

hua.

denna dagen ett liv. Lördag som jag hela tiden är söndag vilket är mycket bra för då är det söndag imorgon igen! Boris har sovit hos mormor och morfar och är lyckligast. Ingo är hyper hyper hyper, men helt underbar men blir bara lite trött på honom. Han pratar hela tiden och springer runt som en duracellkanin. Han har sprungit omkring större delen av dagen med en trumpet ( med det hemskaste ljudet som finns) i munnen och blåst ut och in samtidigt som han klappat händerna.
Åt god sallad hos mor och far och drack vin (bara ett glas) och blev så klart sjukt trött. Upptäker att det är oroväckande varmt i frysen och inser att den gjort sitt. Tack gode gud att vi inte handlat. Får släng det mesta och får laga en hel del mat imorgon. Vill inte slänga bär svamp och fisk som brorsan fiskat så jag kör ganska snabbt till mamma igen. Hetsar förbi POLISEN som står med fartkamera och jag för ont i magen, fortsätter och då kommer de med blåljus i 200. Jag typ dör men svänger till andra filen och som tur är fortsätter de.
Hur kunde detta slutat, berusad 2 barnsmorsa hetskör för att rädda lite svamp och lingon. hua! Jag glömde helt bort att jag drukit, nu var det helt säkert lugnt då jag bara drack ett glas men skulle nog lka gärna kunnat drukit en halv flaska och inte kommit ihåg det i stundens hetta.
jag hör skiten i från tvn, eurovision.Det tar aldrig slut. Jag gillade tomten i spaniens bidrag.

5/25/2010

ska snart blogga lite mer ska bara finna lite lust först.
min finaste.



Riddarspel på Ekenäs slott bjöds lördagen på, det var superhett och boris var så glad somman kan bli över att få titta på riddarspel och vara utklädd till en med. De var så fina mina små russin. Boris red på en mini häst med, vi stod i kö i en evighet för den minsta hästen var väldigt populär, jag trodde han skulle banga ur när han kom fram men han hoppade upp så fint och pappa skulle gå brevid. Han gillar ju hästar den dära boris så vi får se han kanske blir riddare när han blir stor!

5/19/2010

ja sa nyss till min man att han inte behöver peta sej i näsan när jag tar kort, det missuppfattades lite.
Boris spikar med sin älskade hammare ute hos mormor och morfar

sommar sommar, helt underbart skönt.
Har bakat bullar och sytt riddarkläder till mina små pojkar. Boris är helt lyrisk över att vi ska åka på riddarspel på Ekenäs slott på lördag. Han älskar hästarna och har frågat om du kommer att ha äpplen där i år med? Men mamma jag vill inte rida.. Vi var förra året på riddarspel i söderköpig och trollband boris.
Förresten angående att jag sydde kläderna till barnen så syr jag dem i ett gammalt lakan och jag ville inte att det skulle vara vitt så jag letade upp en gammal textilfärg i brunt och tänkte att det var jobbigt att gå ner i tvättstugan och förresten så finns det ju aldrig nån tid..men oojoj..vad det blev brunt överallt, i badkaret(vattnet åker ut där från tvättmaskinen) och i hela maskinen, det gick inte rikitgt bort heller...pust hoppas det nöts bort.
Snart kommer min älskade mamma och pappa hem, de är i Azorerna och myser men nu tycker jag att de får ta och komma hem. Jag har abstinens.

5/18/2010

köket med det nya lilla bordet, går att fälla ut på båda sidor. Är ett perstorpsbord men var inte virrvarr på men det är snyggt ändå, andra gråa streck.

finaste ungarna i gamla linköping
Spenderat mycket mer tid än vanligt med de bästa dvs. Familjen Frida. Jag gillart och det måste nog hålla i sej för att jag ska klara mej. Tur det är sommar snart och mycket ledighet. Gillar våra planer.
Vi gillar er, ses snart.

Idag är ingen vanlig dag för det är Ingos födelsedag hurra hurra hurra!!

du fin lilla barn
Så snygg kan man vara när man föder barn(okej jag bjuder på mej själv)

Så har det gått ett år.
Vart försvann den tiden, min lilla, 4145g skrynkliga bebis har blivit stor fort.
Nu är du väldigt glad liten trollunge som springer runt mest, kladdar alltid in mat i håret, tycker om att gosa med hunden, blir superlycklig när pappa kommer hem, älskar att vara ute och gå och leka, är en riktig godisråtta och matvrak, en välsigt social liten kille som ibland blir lite blyg.
Vi älskar dej vårat lilla russin.
Dagen började med paket öppning själva bara ingo och jag då boris sov fortfarande och pappan var på jobbet, började redan kl. 05. Vi tog bara ett paket så vi skulle ha nått att göra och så tog vi resten när boris vaknade. Ingo gillade att få saker, boris hjällpte mer än gärna till och var som vanligt så fin mot lillebror.
Boris dukade fram frukost( som han brukar göra, han är så duktig glömmer ingenting.) Sen städade vi och kl. 10 var det skinnande..typ. snart kom pappan hem vi fixade falukorv i ugn och potatismos, vilket Ingo älskar. Köpte tårta och åkte och hämta Erik och begav oss till mamma och pappa för att mysa ute och fira lite. Var kvavt men väldigt varmt så vi gick en promenad i skogen och hann precis hem när det började regna, fick springa sista biten. Blev en lugn och fin födelsedag och jag tror absolut han är nöjd.

paketöppning (pappan i hemmet har slagit in underbart vackert med den enda tejp vi hade hemma)

mina väldigt lika barn öppnar paket.

5/13/2010

för att kladd är härligt.

ofta blir det väldigt kladdigt, Ingo har även lärt sig att peta i näsan vilket han gör hela tiden. Min Snyggunge

5/12/2010

mina fina små regnpojkar i slutet av mars, har rensat mobilen på bilder

cyklade oss lite till dagis idag



5/11/2010

för att slippa städa en stund.

Bild från styleroom, inte mitt bord men likadant.

sitter och slappar en stund, har städa lite och lekt med Ingo. Vi har dansat och lyssnat på musik, ha gillart. speciellt GG Allin.

Har hittat en bor nu för 150 spänn!! Mam och paps bord var inte bra det fanns ingen utdragsskiva på så det blev förlitet men jag hoppas på det här. Det är med perstorpsplatta på och bara ett enkelt bord men jag är så trött på att det är så trångt köket med det runda bordet så det har flyttat till vardagsrummet.
Ska troligtvis åka till Linköping ikväll/eftermiddag och hämta bordet, ska även gå 8 kms rundan ikväll igen det känns bra ska bara hinna med allt..

5/09/2010

Resultat av vecka 1 känns mycket bra - 2,5 kg! Jippi jag är på gång.
Jag har kommit in i lite rutin, maten funkar typ inte alls men det gör inte så mycket. Jag ska röra på mej varje dag eller jag får ha en vilodag.
Idag har malin och jag gått 8 km och det känns så bra, vi gissade på 3 km(jag) och 5,2 km (malin) Men det kändes ju bra att det var väldigt positivt besked när jag mätte på kartan.
Det var en bra runda och den tror jag att jag/vi ska behålla.
Jag är nöjd med mej själv, nu är det bara en hel del jobb kvar!

HANG IT ALL- Design Charles & Ray Eames


Hang it all och DSR stol.
SKA köpa en kopia på hang it all hängaren kostar lite mer lagom, har i hallen nu hängare med färgglada knoppar på rad till barnen men den här blir helt perfekt men den vill man ju inte hänga förmycket på då man vill se hur snygg den är!!
Har en liten ide kring köket också, ska eventuellt få en nytt bord av mamma och pappa en gammalt fyrkantigt med perstorpsskiva på, jag gillar runda bord med det blir så trångt i vårt minimala kök så det får bo i vardagsrummet tänkte jag och så ska jag köpa DSR stolar till köket tror jag, får väll köpa en i taget. Blir tyvärr kopior där med då jag inte är miljonär! Skulle så himla gärna ha orginal annars.
Var under Lördagen på betesläpp på vikbolandet i ösregn. Det var kallt och blött och inte änns korna tyckte det var särskilt kul att springa ut efter en hel vinter inne. Köpte korv från gården och åkte med med Ida och Bella och åt korv med bröd och godis. Som det visst blev en hel del av under lördagen, men är det lördag så är det. Blev ingen powerwalk under lördagen då det aldrig slutade regna men idag blir det en lång med malin minsann.
Byggde ihop ingos nya lådor igår och det blir så fint, nu är det bara hyllan som fattas Så skönt att man inte ser alla leksaker hela tiden, och det är lätt för barnen att städa själv med.

5/07/2010

klickade lite!


det blev en i creme 170*240 det blir nog asbra! Synd bara att jag måste vänta ändå tills 10 juni innan den kommer.

Ida med Ingo
Det har inte hänt mycket dem senaste dagarna, har varit på öppna förskolan med Ingo och boris har denna vecka varit på dagis. Gick powerwalk med Malin igår, var lite trögt då min mage var full med taco efter att Ida och Bella varit här innan. Men det var ändå skönt att komma ut och förbräna den.
Sandqvistarna var som sagt här och det blev mat och lek ute, det var skönt men det var så himla kall blåst. Vi pärlar och bygger med lego förtillfället och det känns som dagen troligtvis intew kommer bjuda på så mycket mer avancerat än att bara mysa. Var lite sugen på knäppingsborg men känner att det är jobbigt att behöva klä på sej..ops!
Ska iallfall gå till hemköp sen och hämta Ingos lådor som kommit och bygga lite och så hoppas jag att hyllan kommer snart!
Är jättesugen på att beställa en ryamatta till vardagsrummet, vi har inte haft matta på flera år och det är ju smidigt med barnen att inte ha någon för den blir ju väldigt smutsig men det är så mysigt att kunna sitta på en skön matta och jag tror barnen skulle älska att sitta där och titta på film och så.
så klart vill jag ju ha en i cream också och de kanske inte är bästa färgen men den var finast, får se hur länge den lever i vårat hem.
Boris och jag har pratat massor om döden idag, har är superintresserad och undrar vart man är då och jag har sagt att man är i himlen. Boris konstaterade att man fick vingar och även näpp när man inte fanns längre så man kunde flyga till himlen, som mormors katt har gjort men kissen är inte i samma himmel som gammelmorfar. Nu kommer Ingo och försöker äta upp sin snuttefilt, Ingo är överallt , klättrar på allt och blir super frustrerad när han inte kan/får göra allt som storebror. Det är hårt att vara liten.


5/05/2010

Tack för att du finns i mitt liv.

Frida du gör mig så glad, kände verkligen att jag behövde sitta kvar en stund i din bil förut och prata lite, det var länge sen.
Ville bara säja det.
tiden på mina inlägg stämmer inte, jag satt inte och gjorde ingenting halv 4 i natt utan det var cirkus kl 12 på dagen!

5/04/2010

just nu sitter jag bara här och bara är, helt underbart.

ego





klippt/slingat mig lite.

5/03/2010

Glömt bort hur brutalt jobbigt det är att göra slingor på sej själv. Hoppas bara jag blir ashet.

denna dagen ett liv.

Veckans planer för min egen del;
Måndag; Powerwalk
Tisdag; Powerwalk i Vrinnevi med bästa Frida.
Onsdag; Danspass på Friskis och Svettis med Frida.
Torsdag; Powerwalk
Fredag;Powerwalk
Lördag;Powerwalk
Söndag; Medelpass friskis och svettis.

5/01/2010

Bestämt mej.

kan inte sova har varit vaken sen 4.20.

Ingo vaknade då och har gjort några dagar och vill äta fast man ska truga ett tag men sen äter han och somnar, det går inte att somna utan välling. Sen låg jag och vred mej et tag, det var så ljust så det gick inte. Ätit kaffe och macka och skrivit inbjudningar på facebook- det är bra till mycket.

Har nu äntligen bestämmt mej vilka färger jag skulle ha på Ingos lådor efter att ha velat i en månad så beställde jag nu, känner mej fortfarande lite velig men nu får det vara.


från ilva, dock inte hyllan det blir en vanlig expedit från ikea som jag får av kära Ida!

Om några timmar ska jag och Linda åka till loppisen på himpa och hoppas på fynd, just nu blåser det storm ute men jag hoppas det lugnar sej för dr uppe brukar det ju vara ett riktigt blåshål. Valborg spenderades med världens bästa mamma och pappa. Vi grillade och lekte. Boris hade ritat så fint och slagit in till mormor och morfar. En mormor med glasögon och hår och allt och en morfar med hår och skägg! Duktig duktiga unge!! Det var fullt hus hos m o p. Henrik hade förfest eller nått men det var kul hans vänner är så trevliga och barnen gillar dem, men boris sa när de gick (de blev ganska högljudda) -vad skönt att de gick, jag känner ju inte dem! Erik var även där (min andra bror) till boris glädje så de klippte gräs, pinnar och buskar ett tag- det gillar Boo!